Уџбеник Иконописа

Идеја за уџбеник

Уџбеник је настао са намером да се oнима који желе да науче иконопис, или који истражују иконопис, понуди један темељан уџбеник .На српском језику до сада није било такве литературе.

Има књига који се иконом баве изоколо, које говоре о историји иконе, апологетиком иконе, тумачећи свете оце, или се иконом баве философско-богословски. Није било литературе из које би човек могао научити да иконопише.Изузетак је одлична књига "Мала Ерминија Војислава Зографа" али она покрива само један део, није потпуна.

Покушали смо да искористимо све предности модерне рачунарске технологије, због тога смо Уџбеник урадили у форми он лине енциклопедије.Поред он лине верзије у плану је и издање на ДВД диску.

Предности електронске форме су следеће:

  • Обиље фотографија и цртежа (што у папирнатим издањима поскупљује штампање)
  • видео клипови
  • рачунарске анимације
  • олакшана претрага и навигација
  • лако копирање и минимална цена израде диска
  • повезаност са другим ресурсима на интернету


Имајући у виду душекорисност оваквог Уџбеника, од почетка смо желели да Уџбеник буде бесплатанчСа обзиром на све речено, читав рад на Уџбенику ће бити организован волонтерски, омогућавајући лако учествовање заинтересованих.Позивам све заинтересоване за сарадњу да ми се јаве на мејл: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .Нарочито су нам потребни преводиоци.Позивам све побожне људе, добре воље, да донацијом, помогну опстанак уџбеника. Ко жели да донира сајт може, такође, да ми пише на горе наведени мејл.